Om oss

Bo Bil Ab grundades 23 januari 1968 av Bo "Bobben" Blomroos, även kallad "Bosse".

Företaget blev registrerat som företag den 1 mars 1968.

" Bobben" som han kallades har samlat på sig många meriter under sina år som tävlingsförare. Han var med och ordnade stora tävlingar på Slemmern och som enda ålänning representerade han finska landslaget. Och det med special gjorda däck med ett egenhändigt komponerat däckmönster. Bobben var även med och tävlade i det kända Jyväskylärallyt.

Företaget är ett familjeägt företag och Bo Bil Ab drivs idag av barnen Björn Blomroos och Sofia Blomroos-Engtsröm sedan 14 augusti 2004, efter deras far Bo´s bortgång.

Vi är ett företag med ambition att alltid ge kunden det allra bästa. Därför har vi samlat ett gäng entusiastiska och intresserade medarbetare som kan det där med bilar, motorer och framförallt vilka reservdelar som behövs.

Vår slogan är  "Hittar du felen så hjälper vi dig hitta delen" och det står vi för.

Det är våran slogan som "Bosse"" kom på för många år sedan.

Och genom många års arbete har vi knutit kontakt med många olika leverantörer för att kunna erbjuda de rätta delarna till våra kunder.

"Bosse" startade Bo Bil Ab av egna skäl, som när han som känd körde rally och även kallades "Bobben" inom rallyvärlden. Som rallyförare behövdes det kontinuerligt kvalitets starka reservdelar och snabba leveranser för att hinna skruva ihop rallybilen till tävling.

Detta är den största orsak, som gjorde att Bo Bil Ab förvandlades från en ide till en verklighet. Behovet av snabba och kvalitetsstarka reservdelar. Och detta måtto lever vi med än idag.

Enligt ett gammalt tidnings urklipp från 23 januari 1968 löd texten "Ålands rallyäss Bo Blomroos från Hammarland har en öppnat affär vid torget i Mariehamn".

"Med en butikslokal på 60 kvadrat meter."

Idag bestitter vi en fylld butikslokal på 600 kvadratmeter. Med ett stort intressse för reservdelsförsäljning och stor arbetsglädje, sortimentet och kundkretsen ökas varje år.

Vi är stolta över det vår far Bo har bygt upp och vi ska förvalta det lika bra som han har gjort.

"Hittar ni felen, så hjälper vi dig hitta delen!"

 

Lite fakta:

  • Bo Bil Ab startades 1968 i en liten byggnad vid "Socis" och har varit i "Konsahuset, även i Strandäs fbk´s lokal på Karlbergsvägen, för sedan en flytt till butikslokalen mitt emot Dahlmans på Karlbergsvägen, där Bo satte fart på affärerna och växte, då tillämpades ett avgaslager på sidan om och en buss, för att få rum med alla reserdelar. Där var butiken fylld från golv till tak, med stor nogrrannhet på reservdelarnas placering.
  • 1996 köpte Bo upp RG service av Raymond Grönlund, som anställdes och arbetade för oss till hans bortgång. Då startade vi upp traktor reservdelsförsäljningen på allvar. Ett stort lager byggdes upp ihop med nyköpta Rg service gamla lager och en ny kundkrets bildades
  • 1997 byggdes nya lokalen och inflyttning 1998 till nya lokalen på 600 kavdratmeter på Gamla Godbyvägen.
  • Hösten 2004 dog grundaren av Bo Bil Ab och rallylegenden "Bobben", då tog barnen Björn och Sofia över verksamheten, som var Bo´s högsta önskan.
  • 1 mars 2008 firades 40år jubileum.
  • År 2012 ökade vi vårt lager och nya kontakter på grävmaskin och lastar sidan.
  • 2014 bredda vi vårt reservdelsutbud och kontakter inom båt, inombordare och utombordare och tillbehör. Båt reservdelar har vi alltid haft på inombord sidan, men 2014 utökade vi både lager och försäljning.

 

SÖK DITT FORDON HÄR!

Här kan du kolla upp dina fordons uppgifter, årsmodell och övriga uppgifter.

NYHET!

Nu kan du köpa presentkort, vilken tid på dygnet du vill HÄR PRESENTKORT.AX

Se våran FB för aktuella erbjudanden!