Bo Bil Ab grundades 23 januari 1968 av Bo ”Bobben” Blomroos, även kallad ”Bosse” och företaget blev registrerat den 1 mars 1968.

Bobben samlade på sig många meriter under sina år som tävlingsförare. Han var med och ordnade stora tävlingar på Slemmern och som enda ålänning representerade han det finska landslaget.

Bobben var även med och tävlade i det kända Jyväskylärallyt och han startade Bo Bil Ab av egna skäl. Som rallyförare behövdes det kontinuerligt kvalitets starka reservdelar och snabba leveranser för att hinna skruva ihop rallybilen till tävling. Detta är den största orsak, som gjorde att Bo Bil Ab förvandlades från en ide till en verklighet. Behovet av snabba och kvalitetsstarka reservdelar. Och detta måtto lever vi med än idag. Företagets slogan ”Hittar du felen så hjälper vi dig hitta delen” är våran slogan som ”Bosse”” kom på för många år sedan.

Företaget är ett familjeägt företag och Bo Bil Ab drivs idag av barnen Björn Blomroos och Sofia Blomroos-Engtsröm sedan 14 augusti 2004, efter deras far Bo´s bortgång. Ett företag med ambition att alltid ge kunden det allra bästa. Därför har vi samlat ett gäng entusiastiska och intresserade medarbetare som kan det där med bilar, motorer och framförallt vilka reservdelar som behövs.

Och genom många års arbete har vi knutit kontakt med många olika leverantörer för att kunna erbjuda de rätta delarna till våra kunder.